Rootzz by Piety

Tijdens een #weeting in een park in Amsterdam

‘Wat doe ik hier?’ was dikwijls een vraag die door mijn hoofd fladderde wanneer ik weer de hele dag achter mijn scherm op kantoor zat. Vanaf mijn werkplek keek ik eerst over groene weilanden uit. Een mooie plek om te werken, het uitzicht deed mij goed. Tegelijkertijd kriebelde het ook uit: ‘ik wil naar buiten!’. Naar verloop van tijd werd ik door mijn werkgever van destijds gevraagd of ik wilde verhuizen naar de andere kant van het kantoor. Het uitzicht aldaar was over een parkeerterrein. Geen groene weilanden meer, maar beton en blik. Heel eerlijk: ik werd er behoorlijk treurig van.

Ik werd mij er steeds bewuster van wat voor effect de werkomgeving op mij had. Tegelijkertijd was het ook een uitdaging daar een draai aan te geven. Ik werd namelijk verwacht om binnen op kantoor te zijn. Uiteindelijk ben ik bij mijzelf ten rade gegaan: waar word ik echt gelukkig van? Hoe ziet mijn ideale (werk)dag eruit? Ik zie mijzelf nog zitten op mijn balkon en de steekwoorden opschrijven: buiten zijn, wandelen, frisse lucht, individuen en organisaties op weg helpen, positieve impact creëren, mijn werkdag zelf inrichten, etc.

Stap voor stap ben ik een andere weg ingeslagen, een weg waarbij al deze ingrediënten zijn verwerkt. En ook waar bewustwording en out of the box denken centraal staan. Want voor mij is het heel eenvoudig: buiten werken is niet buitengewoon. Het is gewoon buiten. We zijn niet gemaakt om de hele dag achter een scherm te zitten. Het gaat er om de juiste balans te vinden tussen het een EN het ander. Hoe kan je het (anders) vorm geven? Ga op ontdekkingstocht en onderzoek wat voor jou werkt en wat juist niet. Voor laagdrempelige en concrete tips, kan je een kijkje nemen bij mijn blogs https://rootzz.eu/buiten-werken-zo-doe-je-dat/ en https://rootzz.eu/zo-loopt-jouw-weeting-op-rolletjes/.

Inmiddels is het 6 jaar geleden dat ik Rootzz, mijn eigen onderneming, heb gerealiseerd. Het geeft mij ontzettend veel energie en werkgeluk om zowel individuen als ook organisaties mee naar buiten te nemen. Out of office, into nature. Dit kan door middel van themawandelingen, een energizer of afsluiter, of juist een training op het gebied van wandelend werken en vergaderen. Tijdens Outdoor Office Day, een geweldig initiatief wat helemaal in mijn straatje past, mag ik drie trainingen geven over ‘Lopende zaken’ (oftewel wandelend vergaderen) bestemd voor de werknemers en ondernemers van Hooch Boulandt in Utrecht. Zie ik je daar?